Iedere dag naar buiten

Bij Kids and Carrots vinden wij buitenspelen erg belangrijk. Met de kindjes die kunnen lopen, gaan wij iedere dag naar buiten. De frisse buitenlucht is prettig voor de kinderen en ze kunnen er volop bewegen. Ook als het regent spelen wij buiten. Regenlaarsjes aan en lekker stampen in de plassen. Onze locaties aan de Veenkade en Westerbaenstraat grenzen met de tuin aan kinderboerderij ’t Beestenspul en hebben een eigen toegang of doorkijk naar de boerderij. De kleinschalige kinderboerderij is een verborgen oase, waar de kinderen in alle rust kennis kunnen maken met het boerderijleven. De kinderen vinden het keer op keer weer een avontuur en daarom brengen wij met grote regelmaat een bezoekje aan deze kinderboerderij.

Onze tuinen

De baby’s gaan ook zoveel mogelijk naar buiten en kunnen rustig spelen in de aparte babytuin. Onze tuinen zijn groot en met zorg ingericht met behoud van natuurlijke elementen. De kinderen kunnen zandtaarten maken in de zandbak en modderkunst maken op de schildersezel. In de speelhuisjes komt de fantasie tot leven en gaan er regelmatig (zand) ijsje over de toonbank. In de verkeerstuin kunnen zij op de loopauto’s en- fietsjes een heel parcours rijden en krijgen ze hun eerste verkeersles. De vrije speelweide leent zich uitstekend voor rollen, rusten, springen en dansen. Het onderhouden en bijhouden van de moestuintjes is een regelmatig terugkerende buitenactiviteit. Verder organiseren de pedagogisch medewerkers buiten diverse activiteiten, zoals het zoeken naar wormen of blaadjes, slalommen, blikgooien en zandtekenen.

Eropuit

We brengen regelmatig bezoekjes aan de bibliotheek, de kinderboerderij en een stadspark met de peutergroepen. Kids and Carrots vindt het belangrijk dat de kinderen uitgedaagd worden in het ontdekken en leren van nieuwe dingen. Met de peuterplusgroepen worden er daarom meerdere keren per jaar bijzondere uitstapje georganiseerd, bijvoorbeeld een bezoekje aan de brandweer, dierenpark Avonturia, het strand of een theatervoorstelling.