Jantine van Arkel, oprichtster 
Jantine van Arkel is opgegroeid in een echt ondernemersgezin. Toen Jantine moeder werd van Bo (april 2013) ging zij zich verdiepen in de verschillende kinderopvang locaties in Den Haag. Het werd haar toen pas echt duidelijk hoe belangrijk het is dat je je kindje met een goed gevoel bij de opvang kan achterlaten. Er kwamen steeds meer vragen bij haar op, zoals; “wat eten de kindjes op de opvang?”. “Hoeveel kindjes zijn er in een groep?” Wat doen de kindjes op zo’n dag?” Jantine kon zich niet vinden in het beleid dat op deze gebieden werd gevoerd.

Toen niet lang daarna een pand aan de Veenkade te Den Haag beschikbaar kwam (2014), leek dit voorbestemd. De uitgelezen kans voor Jantine om samen met locatiemanager en pedagoog Hiske, haar vooruitstrevende ideeën over de perfecte kinderopvang vorm te gaan geven. Gezond eten, kleine groepen, persoonlijke aandacht, veel extra activiteiten en als kers op de taart een “eigen” kinderboerderij in de achtertuin.

Imiddels is duidelijk dat Jantine niet de enige ouder bleek met deze voorkeuren. In korte tijd ontstonden er lange wachtlijsten bij Kids and Carrots en inmiddels bestaat het bedrijf uit vijf vestigingen, waarvan één locatie onder de naam Beach Kids. De kinderdagverblijven zijn uiterst professioneel te noemen, zonder dat het bedrijf zijn kleinschaligheid heeft verloren.

Missie
Kids and Carrots wil kinderen een warme en huiselijke omgeving bieden, waar ieder kind zich veilig voelt en de liefde en aandacht krijgt die het verdient. Gezonde voeding, kleine groepen kinderen en ieder dag buiten spelen zijn voor ons onmisbare begrippen. In nauwe samenwerking met de medewerkers en ouders van Kids and Carrots realiseren wij een pedagogisch klimaat welke als een sterke basis dient voor de verdere onwikkeling van het kind.