Geertje

In het team sinds 1 februari 2018

Locatie: Veenkade, Den Haag

Afgeronde opleiding is MBO 4 Verpleegkunde

Leeftijd: 31 jaar

Waarom heb je voor Kids and Carrots gekozen?

‘Tijdens mijn zoektocht naar een baan binnen de kinderopvang sprong voor mij Kids and Carrots er gelijk uit. Vanwege hun visie en hoe hun beleid is met en voor de kinderen. Betrokkenheid, liefde en respect staan bovenaan en dat zijn voor mij ook zeer belangrijke punten waaruit ik probeer te leven in de samenleving.  Ook de kleine groepen, de vele verschillende activiteiten die aangeboden worden en het vele buiten zijn en ontdekken sprak mij erg aan. Ik werd er enthousiast van en merkte dat ik in dit bedrijf graag een steentje zou willen bijdragen. En dat is gelukt!’

Beschrijf jouw meest waardevolle, grappige, leukste, gekste, ontroerendste, moment of gebeurtenis van tijdens het werken bij Kids and Carrots?

‘Die zijn er elke dag! En dat meen ik oprecht. Als je het maar wil zien en voelen. Die oprechte knuffel van een kind, die lach op zijn of haar gezicht. Het compliment dat het eten zo lekker is, het grappen en grollen en horen dat je gek bent, de oprechtheid van een kind, die tekening die je krijgt omdat je ziek bent, dat jongetje dat met jou wil trouwen en niet meer met zijn mama, het kind dat huilend naar je toe komt om getroost te worden, het samen knutselen met kinderen en hun zien genieten met waar ze mee bezig zijn, het kind dat lekker tegen je aan kruipt met zijn duim in zijn mond, het kind dat met open armen naar je toe gerend komt, het kind dat ‘in’ het verhaal zit als je voorleest. Het kind… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit zijn voor mij waardevolle momenten die elke dag weer gebeuren! Wat me raakt en laat lachen en mij kan ontroeren. En dat ik aan de champagne zat in mijn eerste werkweek na een vergadering.’

Waarom is werken in de Kinderopvang het leukste wat er is? En waarom?

‘Kinderen zijn oprecht en puur. What you see is what you get. Dat vind ik zo heerlijk aan kinderen. Ze zijn loyaal en genieten van het leven.  Ze zijn op onderzoek uit en kijken, leren en proberen waar de grenzen zijn.  Ze worden mij toevertrouwd om voor ze te zorgen. En voor een tijdje mag ik met  ze meelopen. Mag ik hun dingen leren, normen en waarden, wat is goed en fout. Maar ook hun bevestigen in wie ze zijn, om uit hun te halen wat er in zit. Om ze te prikkelen en uit te dagen. Om er achter te komen wat er is als ze boos of verdrietig zijn of moeilijk gedrag vertonen.  Om met ze te lachen, knuffelen of gewoon lekker gek te doen. Om ze te stimuleren om buiten hun comfortzone te stappen om zo te kunnen ontdekken dat ze dingen kunnen doen waarvan ze het zelf niet gedacht hadden. Tegelijkertijd houden zij mij een spiegel voor in wie ik ben en hoe ik doe. Ik leer van hun en ze laten me regelmatig beseffen dat ik het beter kan doen. Want dat verdienen ze! Een leidster die oprecht geïnteresseerd is, die sorry kan zeggen als ze het verkeerd heeft gedaan, die hun bij de hand pakt om hun dingen die te leren en die een voorbeeld is. Als we allemaal een beetje dat kind binnen ons erin houden als we volwassen zijn zou de wereld er ook een stukje mooier uit zien! Ik leer van de kinderen elke dag weer opnieuw. En dat is een voorrecht van het werken binnenin de kinderopvang.’

Word je enthousiast van het verhaal van Geertje en wil je meer weten over het werken bij Kids and Carrots? Neem dan contact op met onze recruiter Carola, 06-11 46 62 99 of stuur een mail naar recruitment@kidsandcarrots.nl