Babygroep

De babygroepen zijn met zorg ingericht en ademen een huiselijke, warme sfeer uit. Het speelgoed is hoofdzakelijk van natuurlijk en zacht materiaal. Er is een snoezelhoek met speelgoed die de ontwikkeling van de jonge baby stimuleert. Het klimeiland is favoriet bij de jonge dreumes, evenals de “leren lopen spiegel”, een grote spiegel met een stang, zodat kinderen gestimuleerd worden zichzelf op te trekken en te gaan staan. Voor de oudste kindjes op deze groepen is er een speelkeuken, een leeshoek en autohoek ingericht. Op vrijwel iedere babygroep is een hangwieg aanwezig van het merk Hussh hanging cradles. In deze wiegjes met hemel kunnen de jongste baby’s in alle rust schommelen én veren. De beweging lijkt veel op de bewegingen uit de tijd dat het kindje nog in de baarmoeder sliep. Slapen doen de baby’s in een van de slaapkamers.

De babygroepen maken gebruik van de aparte babytuin, zodat zij zich ook buiten lekker vrij kunnen bewegen en op (kunst)gras rond kunnen kruipen. Alle pedagogisch medewerkers die op de babygroepen staan hebben jarenlange ervaring in het werken met jonge baby’s. Rust, Reinheid en Regelmaat zijn de kernwoorden voor deze groepen.

Naar buiten

Bij Kids and Carrots spelen wij dagelijks buiten. De tuin is daarom een belangrijk onderdeel op alle locaties. De tuinen zijn met zorg ingericht met behoud van natuurlijke elementen. Bij de inrichting streven wij naar een mooie balans tussen vrije speelruimte en uitdagende speelelementen. Elementen die je in onze tuinen tegen kunt komen zijn: speelhuisjes, een picknickgedeelte, een verkeersplein, een buitenatelier, een babytuin, een speelheuvel met glijbaan en een zandbak.

De elementen uit de natuur zijn in onze tuinen vaak favoriet, daarom spelen water en zand een grote rol. De waterbaan en/of tafels staan voor uren speelplezier. Het onderhouden en bijhouden van de moestuintjes is een regelmatig terugkerende buitenactiviteit. Ook organiseren de pedagogisch medewerkers buiten diverse activiteiten, zoals het zoeken naar wormen of blaadjes, slalommen, blikgooien en zandtekenen.

Regelmatig brengen we bezoek aan de bibliotheek, de kinderboerderij en een stadspark. Kids and Carrots vindt het belangrijk dat de kinderen uitgedaagd worden in het ontdekken en leren van nieuwe dingen.